top of page

Eibarren Krosa eta Idiazabalgo lasterketa herrikoia

Argazkia: Juan Muguerza Krossa

Asteburu honetako kirol jarduerak bi hitzordu ditu, eta horietan talde urdineko ordezkaritza zabala egongo da, bai eskola kategorian, baita federatuetan ere. Biak igande goizean egingo dira. Alde batetik, Eibarko Arrateko zelaiek Bolumburu Memoriala krosaren beste edizio bat hartuko dute, Gipuzkoako federatutako korrikalarientzako kros txapelketarako puntuatzen duen azken proba baita. Bestetik, Idiazabalen lasterketa herrikoi klasikoa egingo da, eta oraingo honetan 40. edizioa ospatuko da.

Larunbatean, Tolosan, parte-hartze libreko disko jaurtiketa probak ditugu, Getxon jaurtiketa luzeetako Bizkaiko txapelketa eta Nafarroako kirol jokoak 16 urtez azpikoetan eta 18 urtez azpikoetan Iruñean, igandean parte-hartze libreko probak Basaurin (Bizkaia) eta Amurrioko krosa Araban eta astelehenean parte-hartze libreko xabalina jaurtiketa probak Eibarren.

Herri lasterketetan, igandean, honako hauek ditugu: herri Ametsa talai mendi krossa Donostian, Sodupeko Sodupe Negu lasterketa (Bizkaia), Gernikako Etxera mendi lasterketa (Bizkaia), Bilboko Arenas- Bilbao, Amurrioko krosa Araban eta Peraltatik Faltzeserako 10 miliak Nafarroan.

Emaitzak

Tolosan egindako xabalina jaurtiketako parte-hartze libreko probetan Maddi Urrestarazu 18 urtez azpiko atletak 34.49 bi aldiz jaurti zuen 500 gramoko xabalinarekin, eta horrek marka pertsonala eta 18 urtez azpikoen kategoriako klubaren marka berria dakar.

Antequeran (Malaga), eta Real Sociedad taldearekin, 20 urtez azpiko Espainiako txapelketan lehiatu zen Aritz Apaolaza pisu jaurtiketako proban (6 kg), klub filialeko atleta bezala, 7. postuan 13.42ko jaurtiketa egin zuen. Real sociedad taldea 7. postuan sailkatu zen azkenean.

Donostiako belodromoan egindako pista estaliko parte-hartze libreko probetan marka hauek nabarmendu behar dira:

Emakumezkoetan:

• 60 metrotan, Nerea Galparsoro 7.88, Ane Ormazabal 8.08 marka pertsonala, Leire Tobar 8.18 denboraldiko marka, Amaia Zeberio 8.25, Irene Apaolaza 8.25, Ane Irribarria 8.40, Ane Garmendia 8.52 eta Nuria Pecharroman 8.79 marka pertsonala.

• 400 metrotan, Irenia Apaolaza 59.00 marka pertsonala.

• 1.500 metrotan Uxue Ibañezek ere marka pertsonala egin zuen (4.52.03).

• 60 metro hesietan, Leire Tobarrek 9.38 marka pertsonala egin zuen eta Ane Irribarriak 9.51 denboraldiko marka.

• Altuera jauzian, Nora Tobar 1.63 denboraldiko marka.

• Jauzi hirukoitzean, Leire Mendizabal 10.07 marka denboraldiko marka.

Gizonezkoetan:

• 60 metrotan, Octavian Romanescu 6.91 denboraldiko marka eta minimoa Ourenseko estatu absoluturako, Unax Auzmendik 8.09 eta Haritz Aseginolazak 8.13.

• 1500 metrotan Jon Etxeberriak 4.34.44 eta Unax Garciak 4.39.19, biek pista estaliko marka pertsonala egin zuten.

• Jauzi hirukoitzean Ander Svensson 11.72 denboraldiko marka.

Zumarragako eskolarteko krosean alebin mutiletan Alar Perezek irabazi zuen eta 3. Xabat Beaskoetxea izan zen, alebin nesketan Ane Iparragirrek irabazi zuen eta bigarren Ane Imaz izan zen, infantil mutiletan Eneko Oliveirak irabazi zuen, 2. Jon Naldaiz eta 3. Haitz Urrestarazu izan ziren. Tolosako Eroetxe krosean alebin nesketan Nahia Arizmendiren garaipena eta infantil nesketan 3. Laxia Arsuaga izan zen. Beasaingo Garin auzoko mendi lasterketan Odilo Rivela segurarrak parte hartu zuen.